Referrals of aanbevelingen

we love referralsZoals zo vaak komen ontwikkelingen vanuit America naar Europa. Nieuwe producten verkopen is niet altijd even makkelijk. Het wordt anders als iemand al ervaring heeft met een product en daarover schrijft. We kennen allemaal de sites als Kieskeurig en we lezen graag de reviews. De aankoop van een nieuw onbekend product, gaat heel veel makkelijker en sneller wanneer er meerdere reviews te lezen zijn. Deze ervaringen wekken bij de klant vertrouwen.

Bij B2B zien we een vergelijkbare situatie. Wanneer men op zoek is naar een nieuwe leverancier, dan zal men eerst in de omgeving proberen navraag doen. Niet altijd lukt dat. Dat zagen ze ook in Amerika, waar de afstanden allemaal iets groter zijn dan hier in Nederland. De oplossing werd niet, zoals gedacht, het schrijven van teksten, maar de inzet van video op de homepage. De impact bleek enorm. In de zogeheten 'Referral' video's komen de klanten van het bedrijf in beeld. Zij praten, onafhankelijk van elkaar, over hun ervaringen. De aanbevelingen van deze personen in de video bleken goed te werken. Een heel prettige ongedwongen manier van kennismaking, zo is de ervaring. Het vertrouwen, in het onbekende bedrijf dat men wil benaderen, is hierdoor aanmerkelijk toegenomen.

AV1.nl videoproducties is gestart met het produceren van deze 'aanbevelings' video's. AV1.nl helpt bedrijven bij het benoemen van hun USP's, zodat deze in de montage verwerkt kunnen worden. Het is een extra trigger voor de prospect contact met u te zoeken.

Bekijk hier een aantal referral video's.

bt nieuwsgierig geworden

Wilt u nu alvast meer weten hoe wij van uw klanten uw ambassadeurs maken, bel dan 053-4 354 35 77 en maak een afspraak voor een orienterend gesprek.