Mini-Docu's

gratis afspraak maken

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Hieronder een aantal voorbeelden.

Make-over in 6 weken emplacement station Enschede

AV1.nl videoproducties uit Enschede heeft de 6 weken durende make-over van het stationsemplacement van Enschede Centraal in een fascinerende video samengevat. Volg de werkzaamheden in de 20 minuten durende video nog een keer in fraaie opnamen, met deskundige uitleg, 3D-simulaties, animaties, netwerkplanning (bewaking voortgang), diverse timelapse-opnames en cabineritten over het nieuwe emplacement. Zie hoe vakmensen een nieuwe sporen layout in 6 weken laten ontstaan. Van 6 juli tot en met 18 augustus 2013: Project Groot Enschede. Het was een logistieke megaklus voor ProRail en de Bouwcombinatie Groot Enschede. ProRail vernieuwt sporen en wissels. Hierdoor zal de efficiëntie van het emplacement verbeteren en kans op vertragingen afnemen. Een bijzonderheid is het verwijderen van de betonnen funderingen van de draaischijven, waar in de vorige eeuw de stoomlocs op konden keren. Uniek is de voor het eerst toegepaste methode: eerst bovenleiding, dan pas het spoor. Dit zorgde voor aanzienlijke tijdswinst. Grote hoeveelheden grind en zand moesten worden af- en aangevoerd, wat voor de nodige hoofdbrekens zorgde bij het bepalen van de opslagplaatsen. Later komt er een dikkere grindlaag, voor meer stabiliteit, toekomst zeker. In de video zie je in vogelvlucht en in detail een groot deel van de, voor vele kijkers, bijzondere werkzaamheden en machines. De beelden zijn voorzien van commentaar door ProRail bouwmanager Martin de Veth.

 

Mini-docu over de verbouwing van de monumentale St. Jacobus kerk

Een kleine 80 jaar na de start van de bouw van de monumentale St. Jacobus in Enschede, wordt de kerk in 2010 door middel van een grote restauratie geconserveerd voor de toekomst. Deze mini-docu laat u delen van het gebouw zien die normaal niet toegankelijk zijn.

Opdrachtgever: St. Jacobus de Meerdere te Enschede
Klik hier voor meer informatie.

De Weerribben in de kop van Overijssel

De Weerribben hebben internationaal een grote betekenis, namelijk die van 'omvangrijk nat land', wetland in het Engels. Het gebied herbergt grote natuurwaarden in de planten- en dierenwereld en biedt een broed- en verblijfplaats voor vele vogelsoorten. Van dit soort kwetsbare gebieden zijn er nog maar weinig over op aarde. 

De Weerribben zijn daarom, net als bijvoorbeeld de Waddenzee, aangewezen als 'wetland'. Een internationale kwalificatie die het belang van de aanwezige natuurwaarden nog eens extra onderstreept. Die grote betekenis van het gebied was een van de motieven om het als nationaal park aan te wijzen.

Onderzoek: De Weerribben in de kop van Overijssel
Klik hier voor meer informatie.

Wat te doen met de gevel van Sanders?

Het pand van Sanders (voormalige ijzergieterij en machinefabriek) aan de Molenstraat te Enschede wordt gezien als een industrieel erfgoed. Gemeente Enschede denkt daar ondertussen anders over, want eerder stond dit pand tot 2003 op de (toen nog geheime) monumentenlijst. Tegen de sloop van het pand zijn 40 bezwaren ingediend. De op lokatie opgenomen beelden zijn onder slechte omstandigheden met een consumentencamera gefilmd.

Minder valide & mobiliteit

Patiënten met een afwijking in het scalet kunnen nu een heupprothese op maat krijgen. Na de revalidatie is/blijft bij velen de wens om met een (aangepaste) auto, hun eigen bestemming te kiezen. Een van de patienten, Dorothé, laat hier zien hoe zij daar in geslaagd is.

Opdrachtgever: Dr. A.L. Boerboom van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen)
Klik hier voor meer informatie.

Meer voorbeelden

Andere video voorbeelden ziet u op het YouTube kanaal van AV1.nl videoproducties. Klik hier.