Blog: Bedrijfsanimaties 100% impact bij uw doelgroep

In 2020 is video 75% van mobiele global data verkeer

Bedrijfsanimaties (video) zijn bedoeld om een bepaalde doelgroep te triggeren. Maar waaraan moet je denken bij het opzetten van zo'n  ...

 


AV1.nl videoproducties referenties

 

 

 

how to video. 1 op 3 koopt product na zien van uitlegvideo

Bedrijfsanimatie zorgen voor 100% impact bij de doelgroep

Het hele artkel van FrankWatching is hier te lezen.

Bij het opzetten van een dergelijke bedrijfsanimatie moet een proces doorlopen worden om het beste resultaat te genereren. De bedoeling is natuurlijk dat een prospect na het kijken van de animatie een klant gaat worden.

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de stappen die u moet volgen:

1.    Verplaats u in de klant

Wat wil de klant van het bedrijf weten? Welke oplossingen zijn er? Daar wil een prospect graag een antwoord op hebben. Dus inventariseer welke vragen er bij uw bedrijf per telefoon of mail binnenkomen.

2.    Breng een herkenbaar probleem in beeld

Voorbeelden laten zien spreken altijd tot de verbeelding. Een prospect herkent zich dan sneller en als de geboden oplossing voldoet, zal de prospect sneller contact zoeken.

3.    Uw bedrijf heeft de oplossing

Hapklare oplossingen aanbieden, waarmee de 'nieuwe klant' zijn probleem uit de wereld kan helpen, dat is wat de prospect zou willen zien. Hij hoeft dan niet meer verder te zoeken.

4.    Kort en simpel houden

De aandachtsspanne van de kijker houdt het niet veel langer vol dan pakweg 2 tot 3 minuten. Geef alleen de hoofdlijnen van de oplossingen aan. Het gaat er juist om dat de prospect contact gaat zoeken met uw bedrijf om dan in detail te horen wat voor hem de mogelijkheden zijn.

5.    Humor is altijd aan te bevelen

Dit is niet makkelijk, want hoe wilt u een serieus onderwerp lachwekkend maken? Juist door de animatie kunnen voorstellingen gemaakt worden, die op de lachspieren gaan werken. Het uitwerken zal de nodige moeite kosten, maar is het dubbel en dwars waard.

6.    Geluid en geluidseffecten erbij

Zonder geluid wordt het een heel saaie vertoning. Juist het geluid, de muziek en in het bijzonder de geluidseffecten zijn de slagroom op de taart.

7.    De voice-over speelt een cruciale rol

Voice-overs,  of stemacteurs, zijn er heel veel. Een man of een vrouw als stem? Een vlotte babbel of heel gedistingeerd? Op internet zijn veel voice-overs te beluisteren en kunt u een keuze maken welke het best bij uw bedrijf past. AV1.nl videoproducties heeft een selectie van vrouwen stemmen gemaakt die u hier kunt beluisteren.

8.    Hoe vinden prospects de bedrijfsanimatie?

Natuurlijk zet u de bedrijfsanimatie op de homepage, of in ieder geval een link. Maak via sociale media bekend dat u de bedrijfsanimatie gelanceerd hebt. TIP van Av1.nl videoproducties: Google kan niets met wat er te zien is, maar wel met teksten. Maak een ondertiteling van de voice-over en nu kunnen de teksten door zoekmachines doorzocht worden. Juist op de voor uw branche specifieke woorden.

9.    Hergebruik het beeldmateriaal uit de bedrijfsanimatie

Meestal wordt gebruik gemaakt van vectorbestanden. Deze kunnen tot enorme proporties worden opgeblazen (vergroot). Dus bijvoorbeeld op een groot spandoek aan de buitenkant van uw bedrijf, zorgt direct voor herkenbaarheid.

10.   Meten = weten

Gemeten kan worden hoe vaak de video wordt geklikt, hoe lang er gekeken wordt en of er na het zien wordt doorgeklikt. Maak dit inzichtelijk.

Hier een voorbeeld:

Hellmann's - The Dutch Are Ready from Woodwork on Vimeo.

 

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen