Blog: Uw handelsmerk kan niet zonder video

Waarom een 'Over ons' video voor elk bedrijf?

Als Marketeer weet je hoe belangrijk de marketingmix is. Een studie van ReelSEO (in Amerika) toonde aan dat eind 2013 93% van de marketeers gebruik gemaakt hebben van video. 82% van hen waren positief over het eindresultaat. Hier ziet u een paar resultaten:

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Het wordt tijd dat handelsmerken starten met promotie d.m.v. video's.

Als marketeer weet je hoe belangrijk de marketingmix is. Een studie van ReelSEO (Amerika) toonde aan dat eind 2013  93% van de marketeers gebruik gemaakt hebben van video. 82% van hen waren positief over het eindresultaat. Hier ziet u een paar resultaten:

 

  • Het gebruik van online video is omhooggeschoten, volgens Pew Internet. 78% van de volwassenen bekeken online video
  • Sociale Media sites zijn erg belangrijk. 58% van de volwassenen kijken namelijk op dit type sites veel video's en 78% van hen gaat de video delen
  • Forbes heeft in een onderzoek aangetoond dat mensen positief reageren op emotie, ze bekijken de gezichten en luisteren naar wat er gezegd wordt.  In een video komt dit alles tesamen

Online video van merken en hun statistieken.

Het is natuurlijk nauwelijks een verassing dat (bekende) merken proberen om met video's hun publiek te bereiken. Het is een nieuwe manier van klantenbinding geworden. Vorig jaar hebben 40% de merken een korte video geplaatst op Instagram. Bij het merk Kony gaven de AdAge statistieken aan dat op 1 dag de video door 41 miljoen kijkers is gezien. Bedrijven die voor hun merk(en) video inzetten worden beloond door miljoenen videokijkers.

Wat kun je leren van succesvolle video's van een merk?

Er zijn natuurlijk een heleboel video's waarin merken om hun aandacht vragen. Hier ziet u er 3 die bijzonder goed uit de verf kwamen.

1)     Dieren in een film zijn altijd aandoenlijk

Dieren die een huis zoeken. In de YouTube video's worden dieren geinterviewd. Dat maakt het  al bijzonder en het resultaat is dat er miljoenen mensen naar gekeken hebben. Het is een combinatie van humor en leuk en dat doet het via de social media altijd goed.

2)     Dove's video's over 'wat is mooi'

In de verschillende video's wordt gekeken hoe de personen zich zelf zien en hoe anderen hun weer zien. Dit geeft soms pijnlijke situaties, want iedereen denkt weer anders over schoonheid.

3)     Veiligheidsinstructie in de Virgin vliegtuigen

Iedereen kent de stewardessen die aan het begin van de vlucht uitleg geven over de veiligheidsprocedures. Dat kan ook anders, op een leuke manier met veel muziek. Het is een heel spektakel geworden en alle belangrijke informatie wordt duidelijk getoond.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen