Blog: Hoe video's te gebruiken om conversie te verbeteren

Waarom een 'Over ons' video voor elk bedrijf?

Een video op de website verhoogt de conversie. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. Video is een effectieve manier van communiceren met uw klanten en de video's op de website zorgen er ook nog eens voor dat u beter gevonden wordt.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Veel verschil is er niet tussen het online daten en browsen via websites. In eerste instantie is het misschien een idiote vergelijking, maar er zijn zeker overeenkomsten.

Bij online dating gaat het voornamelijk om de 'plaatje' en de omschrijvingen in het profiel. Op dezelfde manier bekijkt u foto's van producten met hun omschrijvingen erbij. De manier waarop dit op een website wordt vormgegeven zal u aanspreken of niet natuurlijk. U leest de vele productomschrijvingen totdat u een video te zien krijgt.

Stel voor dat u tijdens het online daten leest dat de persoon die u wilt leren kennen, niet wil praten over de telefoon. Dat is toch vreemd? U krijgt twijfels!. Hetzelfde gebeurt wanneer er op een landingspagina geen video voorhanden is, die meer laat zien over uw bedrijf. Dus het is misschien niet zo verkeerd te denken dat een video, bij elk type website, de conversie kan verhogen. 

Dus wanneer  alle foto's, teksten met beschrijvingen etc. worden vervangen door 1 video, dan zal de conversie toenemen met ruim 46%, zo is de ervaring van Carl Juneau

Wanneer u de stappen om video in te zetten te langzaam doet, en het toevoegen van video's telkens naar de volgende dag verschuift, dan mist u de kans op het verhogen van de conversie, maar belangrijker het binnenhalen van nieuwe klanten.

De 'Over ons' pagina is de tweede meest populaire pagina van de website. Mensen willen graag meer weten over het bedrijf. Wie werken er, welke producten of diensten leveren ze. Een video presenteren op de 'Over ons' pagina zorgt voor meer begrip bij de klant. De beste start in een 'Over ons' video is om een klant aan het woord te laten,  de zogenaamde 'rreferral video'. Door de ogen van de klant het bedrijf presenteren zorgt voor een hoge mate van geloofwaardigheid en empathie. Door als ervaringsdeskundige op te treden is dit is een van de meest krachtige manieren om nieuwe klanten binnen te halen. Niet alle bedrijven zullen hiervan gebruik maken, maar het is wel zeer sterk aan te bevelen. Een voorbeeld is hier te zien. Hierin is te zien welke behoeften klanten hebben en welke oplossingen het bedrijf daarvoor aanbied. Uw concurrentie laat meestal alleen met tekst en foto's zien hoe goed ze wel niet zijn. Door de inzet van video kunt u zich op uitmuntende wijze onderscheiden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen