Blog: Waarom elk bedrijf een 'Over ons' video moet hebben

Waarom een 'Over ons' video voor elk bedrijf?

Heel langzaam beginnen bedrijven in te zien wat de waarde is van video's op hun websites. Denk hierbij aan product of trainingsvideo's. Nu pas komt het besef van de ongelooflijke kracht van de 'Over ons' video. De veelzijdigheid van een 'Over ons' video is een belangrijk marketing aspect.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

1)     Marketing

De 'Over ons' pagina is de tweede meest populaire pagina van de website. Mensen willen graag meer weten over het bedrijf. Wie werken er, welke producten of diensten leveren ze. Een video presenteren op de 'Over ons' pagina zorgt voor meer begrip bij de klant.  De beste start in een 'Over ons' video is om een klant aan het woord te laten. Door de ogen van de klant het bedrijf presenteren zorgt voor een hoge mate van geloofwaardigheid en empathie. Door als ervaringsdeskundige op te treden is dit is een van de meest krachtige manieren om nieuwe klanten binnen te halen. Niet alle bedrijven zullen hiervan gebruik maken, maar het is wel zeer sterk aan te bevelen. Er zijn ook aparte referral video's, waarin alleen klanten aan het woord komen. Een voorbeeld is hier te zien.  Hierin is te zien welke behoeften klanten hebben en welke oplossingen het bedrijf daarvoor aanbied. Uw concurrentie laat meestal alleen met tekst en foto's zien hoe goed ze wel niet zijn. Door de inzet van video kunt u zich op uitmuntende wijze onderscheiden. 

Het is ook aan te bevelen om in de video uw passie te laten voor de producten of diensten die u aanbied. Natuurlijk kan de tekst op de 'Over ons' pagina de feiten weergeven, maar niet de emoties die met een video mogelijk zijn. Door zichtbare emotie en passie worden prospects geboeid en zullen langer op de site blijven waardoor de kans groter wordt dat de prospect een klant gaat worden.

Een van de beste voorbeelden hiervan komt van de 'Dollar Shave Club' Zij hebben een controversiële en krachtige video gemaakt om nieuwe klanten te werven:

2)     Vacatures invullen

Wanneer uw bedrijf vacatures heeft, dan zullen kandidaten altijd op zoek gaan naar meer informatie over uw bedrijf. Wanneer deze kandidaten dan een film over uw bedrijf zien is dit voor hun geweldig. Door de video kunnen ze sneller begrijpen welke waarden en missie uw bedrijf vertegenwoordigt.  Daarom is het ook een goed idee om in de video een aantal werknemers aan het woord te laten. Op deze manier kan men alvast een kennis maken met de mogelijk toekomstige collega's. Vooral bedrijven in Nederland in de High Tech sector hebben het moeilijk om vacatures te vervullen. De video is dan bij uitstek geschikt om te laten zien welke fantastische producten men maakt en hoe de sollicitant hieraan kan bijdragen.

Een mooi voorbeeld hoe Apple met een video nieuwe medewerkers werft:

 

Een minder formele benadering is riskant, maar bij bijvoorbeeld Start-ups, kan het best werken. In deze wervingsvideo van SnazzyRoom, zie we dat ze zichzelf niet al te serieus nemen. Toch komt de boodschap over:

 

3)     (Nieuwe) medewerkers

Bestaande en nieuwe medewerkers kunnen door middel van de 'Over ons' video uitstekend voorgelicht worden over uw bedrijf. Het bekijken zal bij de medewerkers en nieuwe collega's meer begrip opbrengen voor het bedrijf. Doorgaans vinden medewerkers het moeilijk om in het kort te vertellen bij welk bedrijf men werkt. Een 'Over ons' video kan hen daarin trainen. Dit heeft een positief effect op de naam van het bedrijf. Wanneer u besluit een corporate video te maken die op de uw bedrijfswebsite getoond wordt, maak dan niet de fout een video te maken met een inhoud waardoor personeel en klanten zich kunnen distantiëren, zoals in deze video van IRS:

 

Het maken van een krachtige 'Over ons' video zal u helpen meer klanten en dus meer omzet te realiseren. Daarnaast en dat is algemeen bekend, dragen video's bij tot een betere SEO (Search Engine Optimailsation). U website wordt dus beter gevonden, in vergelijking met de sites zonder video. Het is een zeer verantwoorde investering en u kunt het vergelijken met het inhuren van een verkoper die 24/7 op uw website 'werkt'.

 

Bovenstaand artikel is een vrije vertaling van een artikel van ReeSEO.com dat u hier in zijn geheel kunt bekijken. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen