Blog: 4 manieren om online videokijkers te boeien
Wanneer marketing video's online geplaatst worden, dan moet u als bedrijf rekening houden met de kijkers: een publiek dat moeilijk te boeien is, snel wordt afgeleid en even zo snel de video weer weg klikt. Experimenten worden uitgevoerd om te achterhalen hoe men de kijker kan blijven boeien voordat deze wegzapt.
Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.
@AV1puntNL volgen en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts
Hieronder zien we 4 punten waar u rekening mee kunt houden om het voor de kijker boeiend te houden, zodat de kijker of klant voor uw product of dienst gaat kiezen.
1) Houdt het kort.
Video's zijn goed vergelijkbaar. Het blijkt dat 72% van de korte video's en slechts 50% van de langere video's bekeken wordt. Het enige verschil was dat de kortere video maar 10 seconden korter was dan de langere video. Psychologen zeggen dat de gemiddelde mens een aandachtsspanne heeft van zo'n 20 minuten. Voor video's is dit slechts 60 seconden. Afgelopen jaar zijn gegevens geanalyseerd waaruit bleek dat de lengte van de video er echt toe doet. Video's langer dan 3 minuten verklaren voor een deel waarom er weinig naar gekeken wordt.
2) Het beste aan het begin.
Het belangrijkste wat u wilt laten zien, direct in het begin van de video verwerken. Juist in het begin verliezen de meeste video's de kijkers omdat er weinig of geen interessante info getoond wordt. Dat de interesse afneemt naar verloop van tijd is normaal. Juist bij de langere video's is gebleken dat al tijdens de 1e 20 seconden wordt afgehaakt.
3) Wees helder.
Zorg ervoor dat elke shot specifieke en nieuwe informatie laat zien. Wanneer u niet genoeg argumenten kunt laten zien, zullen kijkers afhaken.
4) Houdt het persoonlijk.
Zet mensen voor de camera die enthousiast kunnen spreken over hun producten of diensten. Het kijken en luisteren naar personen in een video betrekt de kijker meer bij het product of de dienst. Daarnaast is de attentiewaarde van mensen in beeld, door de bijkomende emotie, vele malen groter dan het in beeld brengen van bijvoorbeeld teksten.
Bovenstaand artikel is een vrije vertaling van het gehele artikel van Wistia.com dat hier te lezen is. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.