Blog: Videos verkopen producten, zonder de video te bekijken!

Zelfs zonder video te bekijken worden produkten beter verkochtHet is genoegzaam bekend dat producten beter verkocht worden wanneer er een video van is. Opmerkelijk dat nu gebleken is dat alleen door de aanwezigheid van een video, het product beter verkocht wordt.


Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Een productvideo die NIET bekeken wordt zorgt voor hogere conversie.

Het gebruik van video's om de verkoop van producten te stimuleren, staat nog steeds in de kinderschoenen. Maar het lijkt wel of het laatste jaar de retailers wakker geworden zijn. Ze hebben ontdekt dat video een machtig marketing instrument is, dat tevens er voor zorgt dat het vertrouwen in het bedrijf toeneemt, maar ook dat de conversie verbeterd wordt.  Het bijzondere is nu dat gebleken is dat dit werkt, zelfs zonder dat de video's daadwerkelijk bekeken zijn. Met andere woorden, alleen al het toevoegen van video's zorgt er voor dat er meer producten het bedrijf verlaten.

 

 

Waarom een video toevoegen aan een productpagina?

Simpel gezegd: productvideo's verkopen producten. Terwijl kopers die het product daadwerkelijk de video bekijken en daarvoor een hogere prijs betalen, zijn er ook kopers die een lagere prijs betalen zonder de video te bekijken. In het onderzoek werd duidelijk dat kopers die de productvideo niet bekeken, zorgden voor hogere conversies. Dat is bijzonder.

Klopt dit wel?

Dus het blijkt dat het gewoon op de site zetten van een productfilmpje al voldoende is om de omzet te laten stijgen. Hoe kan dat?

Het heeft te maken met het gedrag van de consument en de factor 'vertrouwen'.  Mensen ervaren het als vertrouwt wanneer een bedrijf op zijn website video's kan laten zien. Dan bedoelen we niet de consumentenfilmpjes maar professionele video's.

  1. het bedrijf heeft vertrouwen in zijn eigen product, anders laat men er geen video van maken.
  2. het bedrijf investeert in zijn website, waardoor klanten de best mogelijke gebruikservaringen kan zien. Het maakt de site betrouwbaarder en verhoogt daardoor het vertrouwen bij de klanten.

Wanneer je het vanuit een ander perspectief bekijkt kun je misschien stellen dat je niet van opera houdt, maar het wel fijn vind dat je woont in een stad die een opera heeft.  Het gaat om opties. Met andere woorden, terwijl men een bepaalde service niet gebruikt, vind men het wel fijn om te weten dat het er is. Men herkent de voordelen zonder ze te gebruiken en het zegt iets positiefs over de plaats of de website die men bezoekt. 

Wat is de beste manier om video te presenteren op de homepage?

De belangrijkste manier om een video weer te geven zijn via een link of embedded op de website. Als je een simpele link koppelt aan een woord, dan kan verwacht worden dat tussen de 5 en 15% van de bezoekers de video gaat bekijken. Is het een video die op de pagina zelf afspeelt (embedded) dan stijgt het percentage naar 10-35%.

Vergeet niet dat uw klanten positief reageren op video's, dus een goede plek is een plaats boven het midden op de homepage. 

Nog iets vergeten?

In bijna alle branches is bewezen dat video een effectief marketing instrument is. Bedenk wel dat een video die niet professioneel gemaakt is, onmiddelijk opvalt bij de klant. Dan werkt het juist averechts. Kwaliteit is belangrijk. 

Bovenstaand artikel is vrij vertaald en het gehele artikel van ReelSEO.com kunt u hier lezen. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen