Blog: 3 conversie feiten door video op de homepage

Het wordt steeds moeilijker om je als bedrijf te onderscheiden. Een van de mogelijkheden is om gebruik te maken van marketing video's op de homepage. In Nederland zijn nog maar weinig bedrijven die hier gebruik van maken. Juist het gebruik van video zorgt er voor dat er bezoekers op de site komen. Hier volgen 3 feiten die u moet weten om conversie te genereren op uw homepage.


Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

Blog: 3 conversie feiten door video op de homepage

 3 conversie feiten door plaatsen van video op homepage.

 

 

 

 

 

Feit 1:     Landingspagina's met video verhogen de conversie

U heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar zoekwoorden voor uw landingspagina. De ontwerpers van de site hebben onvermoeibaar gewerkt om de bestemmingspagina's goed te krijgen. U heeft marktonderzoek gedaan en bezoekers zijn geinteresseerd in wat u te bieden heeft. Toch vind er geen conversie plaats.

Dit is niet verwonderlijk, want onderzoek heeft aangetoond dat exact dezelfde landingspagina met een video wel een hogere conversie heeft. De hedendaagse bezoeker hunkert naar informatie en vind het prachtig om video's te bekijken. En of dit nog niet genoeg is, is gebleken dat de conversie hoger is, zelfs zonder dat de mensen de video bekijken. Dit betekent dat het plaatsen van een video op uw site, zonder meer de conversie zal verhogen. Wanneer u het niet doet, zult u nooit weten welke impact dit kan hebben voor uw bedrijf.

Feit 2:     De eerste 8 seconden van een video zijn cruciaal

Tijdens de eerste 8 seconden van de video haakt al 60% af. Uw marketing video ziet er volgens u geweldig uit en u geniet er elke seconde van. Maar het maakt niet uit hoe fantastisch uw video is, tijdens de eerste 8 seconden haken de meesten af. Sommigen denken "dit is niets voor mij" en anderen vervelen zich snel of worden gewoon afgeleid.

Als marketeer moet u er voor zorgen dat de boodschap die u wilt vertellen, verpakt zit in de eerste 8 seconden. Omdat u maar een paar seconden hebt om de bezoeker te prikkelen, moeten die paar seconden al heel interessant worden gemaakt. Dat is een uitdaging.

Maar dit is niet de enige uitdaging. Het blijkt dat na 20 seconden kijken een hoop kijkers afhaken. 10 seconden is ook zo'n moment. Dan wordt er besloten: "kijk ik verder of zoek ik iets anders"? Meestal stoppen 20 tot 60 % van de kijkers binnen deze 10 seconden. Wanneer de 30+ seconden gehaald is, de kijker besloten heeft de video een kans te geven, dan is er kans op afleiding bij de kijker. Verschillende studies tonen aan dat het krijgen van aandacht en het vasthouden een enorme uitdaging blijkt te zijn, ongeacht de lengte van de video.

Feit 3:    45% van de geanimeerde marketing video's zijn gemaakt door kleine bedrijven (early adapters)

Eigenaren van bedrijven maken de fout door te denken dat video's alleen gebruikt worden bij grote landelijk bekende bedrijven. Dit is een grove misvatting. Enkele jaren geleden was dit inderdaad het geval. Nu zien we een heel veel marketing video's online komen bij veel kleine bedrijven. Echter, 75% vd kleine bedrijven hebben maar 1 werknemer en dan is het marketing budget gering.

Een fantastische manier voor kleine bedrijven om te verschillen van concurrenten, meer klanten binnen te halen, te inspireren en de geloofwaardigheid te vergroten, is het gebruik maken van video's. Prijzen voor het maken van goede bedrijfsfilm zijn de laatste jaren beduidend lager geworden. Eigenlijk kan ieder bedrijf zich nu een (geanimeerde) bedrijfsfilm permitteren. Een gelikte korte fantastisch geanimeerde video is een effectieve manier om  de wereld van video-marketing binnen te stappen en AV1.nl videoproducties heeft daarvoor al vanaf € 195,- de Budget Bedrijfsfilms.

Hierboven leest u een vrije vertaling van 'TheNextWeb.com' artikel is hier in de originele vorm te lezen. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen