Blog: Facebook video autoplay is goed nieuws voor marketeers

5 redenen om video in te zettenWanneer u een Facebook gebruiker bent, dan is het u misschien opgevallen dat de video's in de Nieuws categorie automatisch beginnen met afspelen. Dit is dankzij de nieuwe Facebook Autoplay functie. Afgelopen jaar is Facebook begonnen met testen van autoplay op op Facebook IOS en Android apps.


Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

Waarom Facebook video autoplay groot nieuws is voor marketeers.

Wanneer u een Facebook gebruiker bent, dan is het u misschien opgevallen dat de video's in de News Feed dankzij de nieuwe autoplay functie zelf beginnen met afspelen.

Facebook is hier eind vorig jaar gestart met testen. Video's van persoonlijke Facebook accounts, zoals die van musici en bands, beginnen automatisch af te spelen zonder geluid. Mobiele gebruikers kunnen simpel op de video klikken en horen dan het geluid. Een brede lancering staat voor de deur.

 

De video autoplay-functie van Facebook is geweldig nieuws voor de promotie van producten. Het is een niet al te opdringerige manier van aandacht trekken. Omdat de autoplay functie van Facebook geen verband houdt met de gebruikers ervaring, zal het waarschijnlijk als positief beoordeeld worden.

Marketeers willen vooral veel tamtam bij lancering van nieuwe producten. Toch is het waarschijnlijk een slim idee van Facebook om de video's te starten in de stille modus. Dit vanwege ervaringen met YouTube en andere websites waar bezoekers de autoplay functie met geluid beslist niet kunnen waarderen. Ook de pre-roll advertentie video's (die niet weggeklikt kunnen worden) kunnen bij velen geen waardering opbrengen. Bezoekers die hier helemaal geen interesse in hebben zullen dan de video verlaten.

De gebruikers vriendelijke autoplay van Facebook zal meer mensen over de streep halen om te kijken, juist die geen fan zijn van de pre-roll video advertenties.

Een leuk extraatje: na het bekijken van de autoplay video kunnen gebruikers doorklikken naar meer video's van dezelfde aanbieder, voor meer info over andere producten of dieper in de materie te kunnen ingaan. Omdat Facebook bezig is met een nieuw model video advertenties, kan het nodig zijn dat bedrijven zich bewust worden van een andere manier om video's te produceren. Mogelijk moeten vanuit het niets nieuwe video's gemaakt worden om te kunnen profiteren van deze autoplay functie. Omdat audio tijdens het doorzoeken van verschillende video's is uitgeschakeld, moeten de visuals in de video de aandacht trekken en de kijker doen besluiten de audio in te schakelen. Bekijk uw bestaande video's, zonder geluid en oordeel dan of het nog steeds duidelijk is wat de video probeert te vertellen. Zo niet, dan moeten er aanpassingen in de beelden gemaakt worden.

Een andere optie is om tekst te monteren in de video's, die de boodschap duidelijk maakt, zonder dat het geluid aan staat. Als de Facebook gebruiker op zijn homepage naar beneden scrolt, dan wil je dat de video's de aandacht trekken. Dit kan dan bijvoorbeeld door een banner in het beeld te laten verschijnen waarop een speciale aanbieding staat. Als je dan ook nog verteld dat het om een speciale aanbieding gaat voor Facebook gebruikers, dan verleid u de kijker om het geluid in te schakelen.

Er is een enorm potentieel aanwezig onder de Facebook gebruikers die video willen kijken. Het blijkt dat in de doelgroep van 18-24 jaar er meer online video kijken via sociale netwerken dan op primetime bij TV uitzendingen.

Facebook heeft maandelijks 1230000000 actieve gebruikers, dit is een enorm publiek. Ze zijn ook nog eens geneigd om video's te delen, waardoor het bereik nog veel groter wordt. Dit zijn allemaal redenen om met video's te experimenteren die goed werken met de autoplay functie  van Facebook.

Bovenstaand artikel is een  vrije vertaling van MarketingProfs.com en het hele artikel is hier te lezen. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen