Blog: SEO Supertip voor YouTube bedrijfsfilms

Bedrijven en een eigen YouTube kanaal, zoveel zie er nog niet. Toch is het handig om ook hier SEO, Search Engine Optimalisation, toe te gaan passen. In deze blog 1 supertip om de zoekresultaten aanzienlijk te verbeteren. .


Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

 

 Optimaliseren van uw YouTube kanaal om betere zoekresultaten te bereiken.

 

 

 

Iedere bedrijf of merk wil natuurlijk heel graag dat de video's die ze hebben, optimaal presteren op het eigen YouTube kanaal. Stel u wilt op YouTube zoeken naar video's (en dat zijn er heeeeeel veel) en u ziet ineens tussen alle resultaten een videokanaal opduiken. Dat is een prachtige kans om meer kijkers of abonnees te trekken. Onafhankelijk hoeveel video's al hebt geupload, hier is 1 supertip om de ranking op YouTube te verbeteren. 

Supertip

Deze tip komt van de VideoWisperer. Nog niet zo lang geleden is YouTube begonnen, eerst in het Amerikaans, om de woorden die in YouTube films te horen waren om te zetten naar teksten. Zogenaamde transcriptie. Eigenlijk bedoeld voor ondertiteling. Nu is dit ook voor Nederland beschikbaar. Op de inhoud van een film kun je niet zoeken, maar nu er teksten beschikbaar zijn, dan kunnen zoekmachines hier heel goed mee uit de voeten. Wanneer er in bedrijfsfilms gesproken wordt in een bepaald vakgebied, dan worden er ook specifieke woorden gebruikt, het zogenaamde vakjargon. Kunnen zoeken op deze bijzondere woorden zorgt er voor dat de vindbaarheid van de video en de bedrijfssite, waar de video op staat, enorm wordt vergroot.

Google Support

Klik op deze pagina van Google Support en daar vind u uitleg over ondertiteling, hoe een transcriptie kunt maken en aanpassen.

Samenvatting van de video van de VideoWhisperer:

04:40    Google heeft jarenlang de metatags in de backend van de sites genegeerd. Maar de zoekmachines zoeken in de 'content' wat kun je als bezoeker van de site werkelijk lezen. Als de 'content' overeenkomt met de zoekopdracht, dan zit je goed
05:10    We weten dat mensen 2x langer op een site blijven die een video laat zien. Ze kijken de video, raken geïnteresseerd en klikken op wat andere pagina's. Wanneer bij de video ook nog de mogelijkheid is om Facebook, Twitter, een nieuwsbrief etc te klikken, dan ziet Google dat en wordt de site nog weer een stukje belangrijker
06:20    Hij is er per ongeluk achter gekomen hoe het bij YouTube werkt en heeft daar een blog over geschreven: "YouTube drops a bomb"en een hele hoop andere professionals wisten het ook niet
06:40    wanneer  je een video upload die een voice-over heeft, dan gaat YouTube er automatisch een transcriptie van maken. (is dit niet alleen voor de Engels/Amerikaanse versies?)
07:10    waarom doet YouTube dat? Dit gebeurt omdat de zoekmachine geen enkel idee heeft waar het in de video om gaat. De zoekmachine 'ziet' niet wat er in de video gebeurt, maar m.b.v. de transcriptie weet de zoekmachine ineens wel waar het over gaat. Daardoor zal de video in de zoekresultaten hoger komen. Vooral video's waarin gesproken wordt over specifieke producten of diensten zullen hiervan profiteren. Dit omdat in de transcriptie woorden zullen staan die gezocht worden door professionals en die alleen maar bij bepaalde producten of diensten worden gebruikt. Daarom is dit zo waardevol. Dus leuke bedrijfsfilmpjes met een nog leuker deuntje eronder zijn totaal niet interessant voor de zoekmachines en helpen dus ook niet in de ranking.
op support Google staat dit:
https://support.google.com/youtube/answer/2734796?hl=nl&ref_topic=3014331
Hier wordt uitgelegd hoe je Ondertiteling kunt toevoegen, bewerken en verwijderen. Er is ook een mogelijkheid om automatisch de video van ondertiteling te voorzien, mits de taal ondersteund wordt en een aantal andere vereisten.
07:50    wanneer automatische ondertiteling is ingeschakeld komen er veel fouten voor, maar YouTube heeft het heel makkelijk gemaakt om dit te herstellen.
15:00    Uitleg hoe je titels en ondertitels kunt uitvoeren
17:00    uitleg hoe je automatische ondertitels kunt gebruiken en aanpassen. Komt vanaf 26:00 terug met een ander voorbeeld
19:30    uitleg hoe je met reacties op de video kunt omgaan
26:00    voorbeeld met automatische ondertiteling die aangepast moet worden
30:00    video zorgt voor de hoogst haalbare ranking op internet. Korte opsomming wat er allemaal belangrijk is om YouTube voor SEO te optimaliseren

Het hele artikel is hier bij The VideoWhisperer te zien.  Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen