Blog: 10 manieren hoe video de conversie verhoogt

5 redenen om video in te zettenBent u op zoek naar een makkelijk manier om de conversie van uw website te verhogen? Spring dan op de wagen die heet: video marketing. Video is hot, hot, hot en sommigen omschrijven YouTube als de 2e grote zoekmachine naast Google. YouTube is van Google, voor zover u het nog niet wist. Klanten zijn voor hun aankoop altijd op zoek naar informatie over producten of diensten. Door zoektermen in te vullen vinden ze op een makkelijke manier video's met relevante info  die voor hun makkelijk te verteren is. Men hoeft niet meer uitgebreid te lezen, dat maakt het makkelijker om een product of dienst te verkopen.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Het is ook nog eens populair op smartphones. Volgens CISCO is de helft van alle mobiele data gerelateerd aan video. Hoe je het ook bekijkt, video trekt de aandacht en het aandeel in TV kijken neemt af. Daarom hoef je er niet over na te denken om de realiseren dat marketing video's de conversie verhogen van uw website. Hier zijn 10 manieren waardoor video je succes vergroot.

 

 

 

-01-   Bouw aan vertrouwen

Veilig kopen logo's op een website verhogen het vertrouwen, maar er is niets dat meer vertrouwen kweekt dan de menselijke interactie en dat is waar video's in beeld komen. In plaats van te staren naar het bedrijfslogo, kunnen de bezoekers ook een kijkje gegund worden achter de schermen. Daar zien ze de mensen die het waarmaken, dat levert veel meer vertrouwen dan de makkelijk te copieeren logo's die aanduiden dat men bij een organisatie is aangesloten. En sterker nog, volgens een onderzoek van ReelSEO, bezoekers hoeven de video helemaal niet te kijken. Alleen al het feit dat er een bedrijfsfilm op de site staat verhoogt het vertrouwen. Stelt u zich dat eens voor!

-02-   Trek aandacht

Een artikel van Forbes laat zien dat er ook een psychologische verklaring voor is waarom bezoekers naar video kijken:

  • We zijn geprogrammeerd om op gezichten te letten
  • We zijn geprogrammeerd om te luisteren naar menselijke stemmen
  • Lichaamstaal in video's verraad emotie en dat beinvloed de kijker
  • We letten op beweging

Omdat video al deze elementen in zich heeft, zullen kijker hiervoor meer aandacht hebben, het is bikkelhard in onze hersenen opgeslagen.

-03-   Bezoekers blijven langer op de site

 Hoe vaak hebt u wel niet een site bezocht en hebt deze verlaten omdat u de informatie niet vond? Het gebeurt keer op keer, maar de aandacht trekkende onderdelen in een video betekent dat mensen langer op uw site blijven. Zoals een artikel van Entrepreneur laat zien dat dezelfde mensen die een lang artikel niet willen lezen, wel op de site blijven om een korte video te bekijken, waardoor de 'bouncing rate' verminderd. En als ze dan toch op uw site blijven, dan blijven ze in ieder geval langer dan de normale 10 tot 20 seconden, waardoor de kans de bezoeker aan te moedigen, om de volgende stap in het conversie proces te nemen,stijgt.

-04-   Vragen beantwoorden

Veel mensen bezoeken uw site en ze vragen zich af of uw product of service wel geschikt is voor hun. De beste manier om deze vraag te beantwoorden is om andere klanten aan het woord te laten die dit product of dienst hebben aangeschaft. In 2009 toonde Zappos al aan dat wanneer de werknemers de producten voor camera demonstreerden, de verkoop toenam met 6 tot 30%. Wanneer u uw product of dienst in een korte video van ongeveer 90 seconden kunt laten zien, dan is dat voor de meeste kijkers prima.

-05-   Vertel uw verhaal

Aan de kant met productvideo's. Mensen willen meer van uw bedrijf weten voordat ze met u zaken gaan doen. Dat is waar de bedrijfsfilm uitstekend voor te gebruiken is. AV1.nl adviseert in dergelijke films de directeur of woordvoerder van het bedrijf aan het woord te laten. In korte tijd kunnen successen van het bedrijf verteld worden, met daarbij de beelden. Dit type video is extreem succesvol in het verhogen van de conversies. Het blijkt dat de conversie met 10-20% stijgt.

-06-   Kunnen delen

Video's die leuk zijn of interessant zijn voor veel mensen aanleiding om deze met sociale media te delen.  Dan heeft u in korte tijd een groot bereik. Het Britse Three Motion heeft becijferd dat in 2013 via Twitter elke minuut 700 YouTube video's werden gedeeld. Wanneer u met uw marketing strategie hier rekening mee houdt, dan zult een toename in de conversie zien.

-07-   Maak gebruik van een succes formule

We zitten nu in 2014 en er is geen ruimte meer voor slechte video's. Of het nu gaat om een productvideo, een bedrijfsfilm, een uitleg- of instructievideo, u moet een plan hebben. Crazy Egg zegt dat het illustreren van een probleem en de oplossing daarbij een succes formule is. Het uitleggen hoe het werkt, de vele mogelijkheden, of welk financieel voordeel men met de oplossing heeft, gekoppeld aan een 'Call to action' button, zorgt ervoor dat mensen contact gaan zoeken. Het is hierbij zaak om de video kort te houden, te richten op een specifieke doelgroep, je te houden aan het script, de audio en het beeldmateriaal.

-08-   Gebruik 'Call to action'

 Dit is eigenlijk het vervolg op -07-. Het is zo belangrijk dat het een apart punt is geworden. Het is simpel, als je niet vraagt, dan krijg je niets.  Als u wilt dat de bezoeker na het kijken van een video informatie gaan aanvragen of de video willen delen, dan zijn daar 'Call to action' knoppen voor nodig. Hierbij nog een tip. Het is bekend dat niet iedereen de video geheel zal uitkijken. Daarom kunt u ook in het begin al een 'Call to action' inbouwen en een duidelijk aanbod laten zien. Dat houdt de aandacht vast.

-09-   Gebruik links

Klikbare links zullen helpen om de conversie te verhogen. Een voorbeeld is de blog van KISSmetrics waarin een klikbare foto te zien is, die direct naar de productpagina gaat met een video. Dat er een video te zien is, is ook in de afbeelding te zien. Boven deze foto staat een korte toelichting van StacksandStacks.com  (een grote webwinkel) en die hebben geconstateerd dat de kans dat bezoekers een product aanschaffen na het bekijken van een productvideo met 144% is gestegen. 

-10-   Denk na waar uw video's gehost worden

Het maakt verschil waar u uw video's gaat hosten. Wanneer u de video op uw eigen site host en u heeft de beschikking over super snelle hosting faciliteiten, dan heeft u een paar SEO (Search Engine Optimalisation) voordelen. Aan de andere kant kun je je afvragen of het zinvol is om de video bijvoorbeeld op YouTube te plaatsen. Bekijk de voor en nadelen hiervan op de MOZ site. Ook interessant is het onderzoek van Visual Website Optimizer, dat het verschil laat zien tussen een video die ingesloten is op de pagina of een link naar de video op een andere pagina of site. Het blijkt dat het embedden, of insluiten van de video op uw eigen webpagina zorgt voor 28% betere conversies.

 

Bovenstaande is een vrije vertaling van Viewbix.com en het volledige artikel is hier te lezen. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen