Blog: 12 typen productvideo's die uw klanten beïnvloeden

5 redenen om video in te zettenZEFR heeft 12 typen productvideo's geindentificeerd en zet daarmee de conventionele wijsheid op zijn kop. De bevindingen geven aan dat er belangrijke zakelijke kansen zijn.  Bedrijven hebben vaak niet eens in de gaten welke kans ze laten liggen doordat ze geen video op hun hompage gebruiken. Steeds meer bedrijven beginnen in te zien dat communiceren met video zeer effectief is om nieuwe klanten binnen te halen. Het is niet alleen het binnenhalen van klanten maar ook het makkelijker verkopen van producten of diensten nadat

men een video hierover bekeken heeft. We zien in het onderstaande overzicht video's die geschikt zijn op elk moment van de product cyclus.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Bij marketeers is er nogal eens verschil van mening over de beste methode om de ranking bij Google te verbeteren. Er is echter een specifieke strategie die hier zeker zal bijdragen, namelijk het inzetten van video. Volgens een recent onderzoek in de USA is gebleken dat 53% van de klanten zich heeft laten beinvloeden door een video voordat de beslissing viel. Normaal begin je te zoeken met het woord 'review'. Maar niet elke video is voorzien van een 'tag' met dit woord. Daarom is het belangrijk te weten waardoor klanten beinvloed kunnen worden. Of u nu de inhoud produceert of de reclame koopt, dit is ontzettend waardevolle informatie.  

 

 

 

12 stijlen van YouTube product video's die invloed hebben op het koopgedrag van klanten

-01-   Uitpak video's

Video's die goed in detail laten zien hoe producten uit een nieuwe verpakking gehaald worden en goed voor de camera in beeld worden gebracht hebben een grote aantrekkingskracht.

-02-   De martel test.

Hoe degelijk is een product. Deze video laat zien dat een Ipad geen enkel probleem is voor de blender. Ja, het kan! Dit soort video's hebben een enorme aantrekkingskracht.

-03-   Uitverkoop gekte

Black Friday is de dag in Amerika dat winkels hun spullen voor idioot lage prijzen aanbieden. Wat wordt er dan in sneltempo ingeslagen. Deze jongedame laat zien welke 'mooie' producten ze allemaal gehaald heeft.

-04-  Hoe maak ik het spannend

Tot in detail laten zien wat er in een doos zit, hoe het verpakt is en wat je er allemaal mee kunt doen.

-05-   Hoe werkt het video

Een heel goede manier om klanten service te bieden. Laat in een video zien wat je in een handleiding vaak moeilijk kunt volgen.

-06-   Rondkijk video

Mensen blijven nieuwsgierig. Of het nu gaat om de rondleiding door een huis, een apartement dat te koop wordt aangeboden, of laten zien hoe een hotelkamer van een bepaald complex eruit ziet, allemaal reuze interessant.

-07-   Lege verpakking video

Wat heeft er in de verpakking gezeten en hoe is het bevallen.

-08-   De weggeef video

Om likes te ontvangen of abonnees op een nieuwsbrief, worden artikelen weggegeven personen die dan uitgeloot worden.

-09-   Wat is mijn favoriet video

Er zijn zoveel 'apps' die gedownload kunnen worden, maar welke bevalt het beste?

-10-   Kijk en vergelijk video

Min of meer gelijkwaardige producten worden met elkaar vergeleken. Het mag duidelijk zijn dat de 'beste' de meeste kans maakt om verkocht te worden.

-11-   De parodie video

Leuk om te zien, parodieen op bekende producten, een commercial of een song.

-12-   Wat is jouw antwoord video

Talloze vragen worden er gesteld waar een zo goed mogelijk antwoord op gegeven wordt. De persoon die de antwoorden geeft wil ook graag aan anderen vragen stellen.

Waarom zijn de ZEFR bevindingen zo waardevol?

Waarom is deze lijst zo waardevol? Veel bedenkers en adverteerders zullen denken dat een paar voorbeelden uit deze lijst voor hun product van belang is. Een paar zullen bedacht hebben dat ze alle typen video kunnen inzetten. In dit overzicht zien we de totale levenscyclus van een product. Eerst het informeren en daarna gebruikerstips etc. Dit omvat de hele reis voor de klant van aanschaf tot gebruik. In Amerika spreekt men van AIDA: Awareness, Interest, Desire,  Action (opmerken, interesse tonen, willen hebben, aktie) Het resultaat is een nieuwe kans voor creatievelingen en adverteerders om de ingeslagen weg verder te gaan. Direct doen.

Bovenstaande is een vrije vertaling van de ReelSEO website

 

 

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen