Blog: 3 tips die de video producent u wil vertellen

5 redenen om video in te zettenKlanten hebben soms een wel erg onrealistische kijk op videoproducties. Ze denken namelijk dat het makkelijk is om goedkoop een overtuigende video te maken. Iedereen kan namelijk een HD camera kopen, dus veel mensen veronderstellen dat zo'n videoproductie snel, eenvoudig en goedkoop te realiseren is. Meestal hebben ze niet nagedacht over wat er allemaal nodig is om een marketing video te maken. Onderdelen die de video's waardevol maken zijn o.a. het maken van een goed script, het vastleggen van gedenkwaardige shots en het zorgvuldig monteren in een bepaalde volgorde.

 

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

  • 1 - Geld besparen moet niet de eerste gedachte zijn.
  • 2 - Video is krachtiger dan audio.
  • 3 - Schrijf niet voor hoe de producent de video moet monteren, laat het bedrijf creatief zijn.

1 - Geld besparen moet niet de eerste gedachte zijn

Sommige bedrijven zullen denken, dat kunnen we zelf wel, maar we willen het wel professioneel. Alhoewel, we hoeven niet een extra hoge kwaliteit of dure video. Klanten die te veel focussen op de prijs zijn vaak teleurgesteld over het eindresultaat van hun eigen opnamen. Bij klanten is er een gebrek aan kennis omdat ze niet weten wat een videoproductie zou mogen kosten. Zonder deze kennis is het moeilijk uit te leggen waarom video's een bepaalde prijs moeten kostten. Wanneer men alleen maar kijkt naar de prijs, dan is het resultaat vaak een video die men niet eens op zijn website wil laten zien. Dus de poging om geld te besparen eindigt in het verspillen van geld.

Een voorbeeld. Een webdesigner zag de productieprijs van de video die op de website moest komen. Hij dacht 'dat ik kan ik veel goedkoper met mijn consumentencamera'. Klant blij en gaat in zee met de webdesigner. Het eindigde met een video die niet te gebruiken was en het bedrijf schaamde zich voor zijn klanten die in de video voorkwamen. De webdesigner eindigde met een boze klant die weigerde te betalen!

Zoek een bedrijf dat video's laat zien die u aanspreken en waar u zich comfortabel bij voelt. Bespreek openlijk met de videoproducent welk budget u in gedachten heeft. Vraag om voorbeeld video's die hierop aansluiten. Bespreek ook de stappen die genomen moeten worden, zodat u zicht houdt op het proces en dat u, wanneer nodig, eventueel kunt bijsturen. Het vinden van het juiste productiebedrijf die films maken die u voor ogen hebt en een proces hebben dat u begrijpt, is belangrijker dan het vinden van de minst dure.

2 - Video is krachtiger dan audio.

Wanneer iemand een video bekijkt, dan zal de kijker zich richten op het visuele. Als het script of de voice-over niet duidelijk aangeeft wat er te zien is, dan ontstaat er verwarring. Of men vind het irritant.

Alles wat u van te voren heeft bedacht aan beeldend materiaal is een goede start. Wat wilt u laten zien of welke boodschap heeft u. Als u van te voren een script bedacht heeft, iets wat veel bedrijven van te voren doen, dan zal het script meestal aangepast worden zodat het script beter bij de beelden past.

3 - Schrijf niet voor hoe de producent de video moet monteren, laat het bedrijf creatief zijn.

Video productie bedrijven zijn in staat de boodschap goed over te brengen. Door hun ervaring weten ze op hun eigen en creatieve manier het verhaal te vertellen. Geef hun die vrijheid in plaats van voor te schrijven hoe het moet. Klanten krijgen de beste video's wanneer de videoproducent de vrijheid heeft om zelf de video aantrekkelijker te maken. Vaak wordt er hierdoor meer tijd in het project gestoken dan vooraf begroot was. Klanten krijgen op deze manier de beste  video's.

Bovenstaand artikel is een vrije vertaling van het ReelSeo artikel dat u hier kunt vinden. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

Nu volgen 2 video's van AV1.nl videoproducties waarin fictie en realiteit samengevoegd worden.

Hieronder een promo video voor ONE, een netwerk voor ZZP'ers in Twente. ZZP'ers vertellen ieder hun deel van de boodschap op diverse plaatsen in Enschede. Op het jubileum podium zijn diverse scenes gecreeerd met decors van de oude textielstad die Enschede ooit was. Een verrassende combinatie van heden en verleden.

Twente aan Zee. Een event voor  MKB, ZZP, industrie, profit en non-profit. Twente ligt dan wel niet aan de zee, maar men is wel in staat om nieuwe verbindingen te leggen. Cross Link Business. Tijdens de binnenkomst in Atak te Enschede werd op schermen 'Twente aan Zee' in de onderstaande video verbeeld. 

ik wil graag meer weten

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen