Blog: SEO en video marketing

5 redenen om video in te zettenBedrijven hebben vaak niet eens in de  gaten welke kans ze laten liggen doordat ze geen video op hun homepage gebruiken. Steeds meer bedrijven beginnen in te zien dat communiceren met video zeer effectief is om nieuwe klanten binnen te halen. Het is niet alleen het binnenhalen van klanten maar ook het makkelijker verkopen van producten of diensten nadat men een video hierover bekeken heeft.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Bij marketeers is er nogal eens verschil van mening over de beste methode om de ranking bij Google te verbeteren. Er is echter een specifieke strategie die hier zeker zal bijdragen, namelijk het inzetten van video.

Klanten hebben de voorkeur voor een video tussen de 2 en 10 minuten

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen besteden liever 2 minuten aan het kijken naar een interessante video, dan 10 minuten voor het lezen van een artikel. 

Video is de snelste manier om te laten zien waarom klanten met u zaken moeten doen. Video is niet alleen een geweldige manier om uw verhaal te delen, het is ook een prachtige manier om links naar uw site te bouwen.

Video's worden gedeeld

Aan de hand van de zoekopdracht zullen de zoekmachines de meest relevante resultaten laten zien. Sites met daarop video's, waaruit blijkt dat bezoekers deze video's waardevol vinden, zullen in de ranking stijgen.

Of het nu gaat om informatie, humor, entertainment, instructie of inspiratie, de video moet overtuigend zijn, zodat de kijker de video wil delen. Hoe meer er gedeeld wordt hoe beter uw totale online aanwezigheid.

Video's verhogen de betrokkenheid

Een recente studie van comScore toonde aan dat websites met een video de aandacht van de kijker 2 minuten langer wist vast te houden dan een videoloze website. Hoe langer een bezoeker op de site blijft is medebepalend voor het succes in de rankings. Een andere recente studie van aimClear toonde aan dat video's in zoekresultaten een 41% hogere doorklik hebben, dan sites waarop alleen teksten staan.

Het is geen geheim dat SEO een gigantische puzzel is, die continue in beweging is. Video's bieden de bedrijven de mogelijkheid hun zichtbaarheid op het net te vergroten. Forrester Research heeft onderzocht dat de kans om op de 1e pagina van Google resultaten te komen, het inzetten van een goede video strategie dit met maximaal 53x verhoogd. Hoe populair online video's ook zijn, bedrijven maken nog steeds veel te weinig gebruik van video-marketing.

Zoek op video

Wanneer bij de zoekmachines op 'video' gezocht kan worden, dan is de kans vele malen groter bovenaan te komen omdat veel minder concurrentie is die een video online heeft staan.

Dit is een enorme kans voor bedrijven om een voorsprong te krijgen op hun concurrenten. Google heeft de neiging de voorkeur te geven aan informatieve video's in plaats van echte verkoop video's. Dit is iets om in gedachten te houden bij het ontwikkelen van uw strategie.  

1 dag per maand kijken naar online video

Amerikanen blijken, zo meldde comScore in februari 2012, alleen al in de maand januari gekeken naar 40 MILJARD ! video's. Dat blijkt omgerekend zo'n 22,6 uur te zijn. Dus mensen kijken heeeel veeeel video's online, zo is gebleken.

Als je bedenkt dat mensen gemiddeld bijna 1 dag besteden aan het online bekijken van video's, dan is dat enorm. Dat betekent dat er een enorme kans is voor bedrijven en marketeers om online video's te produceren waarin klanten geinteresseerd zijn.

Wat is de beste plek om uw video's te hosten?

Het hebben van een website met video's is een eerste stap naar het verbeteren van zoekresultaten voor uw bedrijf. YouTube wordt beschouwd als de 3e grote hoeksteen van media strategieen en 42 % van de ondervraagden zeggen dat YouTube hoort bij de top 3 om hun sociale media activiteiten gestalte te geven.

YouTube wordt regelmatig gerangschikt in d top 3 van meest bezochte websites. Hoewel YouTube de vader is van online video, zijn er meer video sites waar u uw video's kunt hosten. Denk hierbij aan Facebook,  Vimeo, Google+, LinkeIn en ander soortgelijke sites. Zorg altijd voor de juiste titels en tags, zodat u goed gevonden wordt.

Websites worden maar al te vaak helemaal speciaal geschreven voor optimalisatie van SEO. Dit betekent dat er geschreven wordt voor machines, niet voor mensen. Zorg dat u klantgericht bezig bent, plaats video's, afbeeldingen en teksten met goede inhoud, dan is er een grotere kans op een goed zoekmachine resultaat, waardoor de inkomsten van uw bedrijf zullen verbeteren. Het is een win-win situatie.

Bovenstaand artikel is vrij vertaald en overgenomen van econsultancy.com. Het artikel is aangevuld met de ervaringen van AV1.nl videoproducties.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen