Blog: 8 tips voor een goed script

8 script tips

U hebt een product of dienst en deze wilt u met een marketing-video gaan promoten. 8 tips voor een effectief script kunnen u hierbij uitstekend helpen.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

Onderstaande is vertaald en het originele artikel is van ReelSEO en is hier te bekijken.

Dit zijn de tips:

  1. Houd het simpel. Wat is belangrijk dat u wilt communiceren? Bouw daarom heen de video. Maak het niet gecompliceerd
  2. De 1e 15 seconden zijn essentieel. Zorg dat in deze 1e paar seconden de kijker geboeid wordt, zodat deze blijft kijken.
  3. Spreek de kijker aan. De beste marketing-video's zorgen ervoor dat de kijker het gevoel heeft dat het om hem gaat. Men herkent wat men ziet.
  4. Schrijf conventioneel. Een van de beste manieren om klanten aan te spreken op een ongedwongen manier. Kom authentiek over.
  5. Lees het script hardop. Wanneer de tekst geschreven is die in de video gesproken wordt, probeer dit dan eerst hardop. Er zit verschil in hoe wij schrijven en hoe wij lezen. 
  6. Behandel 1 onderwerp. Het is verleidelijk om in een video meerdere producten of diensten te laten zien. Veelal werkt dit voor de kijker verwarrend.
  7. Call to Action. Probeer waar mogelijk een Call to Action aan het einde in te bouwen. Kijkers hebben namelijk iets gezien waarbij ze zelf baat kunnen hebben. Bedenk een speciale actie of laat gewoon het telefoonnummer zien of het email adres waar ze kunnen reageren.
  8. Maak het overtuigend. Het laten zien van emoties werkt prima. Lach eens, ben hartelijk en benaderbaar, dat brengt de boodschap beter over.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen