Blog: Video als koop verleider

koop verleidingHet menselijk brein en online video: waarom is video beter in staat om te verleiden dan tekst? Bekijk hier de video waar uitgelegd wordt hoe dit in elkaar zit.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

Hieronder een vrije vertaling van het artikel overgenomen van het videomarketing.somedia.net

1.     Online video verhoogt de attentiewaarde bij de kijkers

Wanneer we kijken naar sprekers in een video, dan wordt automatisch het gezicht herkenning gebied in onze hersenen geactiveerd. We zijn namelijk altijd benieuwd of we het gezicht dat we zien herkennen, alleen daardoor al wordt de attentie verhoogd. Het ovaal vormige deel van het gezicht is automatisch verbonden met onze emotionele gebied in de hersenen. Nog een reden waarom de video meer aandacht trekt dan tekst.

2.     De menselijke stem is voorzien van veel informatie

In de menselijke stem herkennen we bijvoorbeeld opwinding of angst. Door het gebruik maken van verschillende intonaties van de stem, komt er dus extra informatie bij de kijker. Dit lukt niet bij het lezen van teksten.

3.     Emoties in video zijn besmettelijk

Het is bewezen dat emoties overdrachtelijk zijn. Wanneer in de video een bepaald product of dienst op een enthousiaste manier wordt gedemonstreerd, dan neemt de kijker dit instinctief over. Met andere woorden, de prospect is sneller geneigd om dit product of deze dienst te gaan aanschaffen.

4.     Beweging in video's zorgt dat de aandacht niet verslapt

Sinds lang geleden, toen we nog aan het jagen waren, zijn we geprogrammeerd om uit te kijken voor roofdieren. Dit is de reden dat we, als we beweging waarnemen, onze attentie daar naar uitgaat. Dit wordt nog versterkt als er gelijktijdig ook audio te horen is. Onze zintuigen worden dan dubbel geprikkeld.

Conclusie: er is moeilijk iets te bedenken dat effectiever is om informatie over te brengen. Dit is een bevestiging van de vorige blog: Online video = toekomst in marketing, waar 80% van de marketeers (in USA) melden dat zij hiervan al gebruikt maken en dat ruim 60% zegt de budgetten voor video marketing te zullen gaan verhogen. 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen