Blog: Online video = toekomst in marketing

online videoWaarom is online video de toekomst van content marketing?
Wanneer we 5 jaar verder zijn, zult u dan dit artikel lezen of bekijken met een video? Video blijft bezig met een onnavolgbare opkomst en daarom is het interessant om hierover na te denken.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

 

Cisco zegt dat in 2017 69% van al het consumenten internet verkeer zal bestaan uit video. Bedrijven die geen video opnemen in hun internet marketing zullen het risico lopen dat ze het moeilijk zullen krijgen.

Video is de toekomst van content marketing. Diverse studies tonen aan dat meer dan de helft van alle bedrijven nu al gebruik maakt van video. Onderzoeksbureau Nielsen beweert dat 64% van de marketeers verwacht dat video onderdeel wordt van de strategie. Het is niet moeilijk te zien waarom.

Het potentiële bereik van video is weergaloos. 1 op de 3 Britten kijkt tenminste 1x per week online video. Video maakt de boodschap die u wilt uitdragen veel gemakkelijker en beter te consumeren. Welke andere vorm van content kan dit evenaren?

We kennen allemaal de succes verhalen van de viral video's. Volkswagen had een recente campagne en de 3 video's werden door 155 miljoen kijkers bekeken. Niet alle bedrijven hebben een video productie budget vergelijkbaar met dit merk, maar het toont wel aan dat door delen heel veel mensen de video's bekeken hebben. Voor SEO is video de beste tool.

Het is van vitaal belang voor kleine bedrijven om op een makkelijk toegankelijke  manier met de prospects te communiceren. Video is daarvoor uitstekend geschikt. Forrester zegt: als een foto meer zegt dan 1000 woorden  dan zegt een video in 1 minuut 1,8 miljoen woorden. Geen wonder dus, volgens Axonn, dat 7 van de 10 mensen meer positief is over een merk na het bekijken van een video hierover.

Is video wel echt mogelijk voor kleine bedrijven? Jazeker! De productiekosten zijn fors gedaald. Om een goed rendement op de productie van een video te realiseren moet u het volgende in gedachten houden:

*    Houd rekening met uw doelgroep
*    Gebruik social media om de boodschap te verspreiden
*    Denk eraan dat 1/10 van alle video's op smartphones en tablets wordt afgespeeld
*    Wees creatief,  niet alleen met de video zelf, maar ook met de campagne strategie er om heen

Probeer dat te bereiken en video is niet alleen de toekomst voor content marketing, het is de toekomst van de content marketing voor uw bedrijf.

Chris Trimble is director of content at content marketing agency Axonn Media

ik wil graag meer weten

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

Het bovenstaande artikel is een vrije vertaling uit een publicatie in de The Guardian van 14 januari 2014. Het is verschenen in de rubriek Professional - Small Business Network en is hier in zijn originele versie te lezen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen