Blog: 5 Redenen om nu te beginnen met video

5 redenen om video in te zettenSteeds meer bedrijven beginnen in te zien dat communiceren met video zeer effectief is om nieuwe klanten binnen te halen. Het is niet alleen het binnenhalen van klanten maar ook het makkelijker verkopen van producten of diensten nadat men een video hierover bekeken heeft.

Volg ons wanneer de info op deze pagina voor u interessant is.

en op deze manier op de hoogte blijven van de nieuwste marketing-facts

 

  • 72% van marketeers investeert de komende jaren vooral in video.
  • Elk bedrijf, product of dienst is geschikt om met video te promoten.
  • 80% van de klanten zal sneller een product kopen na het zien van een video (Cisco-2011)

 

Lees hier het hele artikel overgenomen uit FrankWatching.....

 

1. We staan aan de vooravond van de video-fase 72% van marketeers investeert de komende jaren vooral in video. Vroeger was een video nog een leuke bijkomstigheid op je website, tegenwoordig is het een ‘hygiëne-factor’ zegt Walter Hueber. Vroeger draaide het internet vooral om tekst, en werden plaatjes als ‘kinderachtig’ gezien. Dat is tegenwoordig wel anders. Volgens Edwin Korver gaan we eenzelfde soort fase tegemoet met video. Binnenkort ligt de basis van je website bij video en niet bij tekst of plaatjes, zegt Edwin Korver rond 0:40.

2. Video is altijd geschikt. Er is geen product, merk of bedrijf dat niet geschikt is voor video. Producten kun je laten zien, diensten kun je demonstreren en niet zichtbare concepten of ideeen kun je toch visualiseren door middel van interviews, animaties en graphics. Wij mensen zijn visuele wezens, en video is een uitstekend middel om daar goed op in te spelen. Als consumenten de keuze hebben, bekijken ze liever een video dan dat ze tekst lezen. Walter Hueber legt uit rond 1:45.

3. Video is goed voor SEO. Als je hogerop wilt komen in de Google-zoekresultaten, is het maken van een video perfect. Renato van Bloemenhuis legt uit hoe je op de eerste pagina in zoekresultaten kunt komen rond 2:25. Uiteraard zijn er veel meer SEO-trucs die ik niet in deze korte video kan bespreken. Dit interview met Jeremy Vest staat boordevol SEO-tips voor YouTube-video’s.

4. Video is niet duur en toegankelijk. Er is de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd op het gebied van video-technologie, productie en marketing. Productiemateriaal is een stuk goedkoper geworden en bandbreedte is geen probleem meer. Een reguliere korte video hoeft tegenwoordig niet meer te kosten dan 1000 tot 1500 euro. Combineer een goede productie met de juiste marketingkennis (gemiddeld een paar honderd euro voor YouTube- en social media- marketing) en je bent al een heel eind op weg om de juiste mensen jouw video te laten zien. Bovendien kun je met video precies zien hoeveel mensen je video hebben gekeken, wanneer dat was, hoe ze op je video kwamen, hoe lang ze bleven kijken en of ze hebben doorgeklikt. Het is dus ook nog eens ontzettend meetbaar.

5. Videomarketing werkt. Wij mensen zijn visueel ingestelde wezens. 60% van de consumenten kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. En 80% van consumenten is eerder geneigd een product te kopen na het zien van een productvideo (Cisco, 2011). Met andere woorden: video werkt!

ik wil graag meer weten

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen